Makaron z gorgonzolą i suszonymi pomidorami

Makaron z gorgonzolą i suszonymi pomidorami to prosty i szybki do przygotowania przepis, który zachwyca aromatem i smakiem. Po ugotowaniu makaronu wystarczy tylko podsmażyć suszone pomidory z dodatkiem sera gorgonzola, a potem połączyć wszystko razem. Danie idealne na szybki lunch lub kolację, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom włoskiej kuchni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu.
  2. W czasie gotowania makaronu posiekaj suszone pomidory i gorgonzolę na drobne kawałki.
  3. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, wrzuć posiekane suszone pomidory i chwilę podsmaż.
  4. Dodaj gorgonzolę i całość smaż przez chwilę, aż ser się roztopi i powstanie gładki sos.
  5. Odcedź ugotowany makaron i dodaj go do patelni z sosem.
  6. Delikatnie wymieszaj, aby sos równomiernie przykrył makaron.
  7. Podawaj makaron posypany startym parmezanem i posiekanym szczypiorem.
Makaron z gorgonzolą i suszonymi pomidorami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Makaron z gorgonzolą i suszonymi pomidorami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up