Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami

Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami to szybki i prosty w przygotowaniu danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale także kolorami i aromatem. Idealne połączenie delikatnego makaronu z soczystym kurczakiem i kolorowymi warzywami sprawia, że potrawa ta doskonale nadaje się na szybki obiad czy kolację. Dodatek aromatycznych przypraw nadaje daniu wyjątkowego charakteru, a lekko kruchy makaron nadaje mu interesującej tekstury. Doskonała propozycja dla miłośników kuchni azjatyckiej i wszystkich tych, którzy cenią sobie szybkość i prostotę w kuchni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić filety z kurczaka w kostkę.
  2. Wymieszać mięso z ziołami prowansalskimi, papryką, solą i pieprzem.
  3. Podsmażyć kurczaka na rozgrzanej patelni.
  4. Dodać czosnek, marchewkę, pieczarki, cukinię, paprykę.
  5. Posypać warzywa kuminem, solą, papryką i chili flakes.
  6. Dusić warzywa przez około 15 minut.
  7. Do warzyw dodać pokrojone pomidory z puszki.
  8. Podgrzać ugotowany makaron ryżowy w patelni.
  9. Pod koniec dodać makaron do warzyw i kurczaka, delikatnie wymieszać.
  10. Podawać danie na talerzu
Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up