Losos w sosie śmietanowo-porowym

Losos w sosie śmietanowo-porowym to pyszna i aromatyczna potrawa, która idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Delikatne i soczyste kawałki lososia są podawane w gęstym sosie z dodatkiem śmietany i podduszonego pora, co nadaje daniu wyjątkowego smaku. Danie to jest proste w przygotowaniu, a jednocześnie efektowne i smaczne. Doskonale komponuje się z ryżem lub ziemniakami oraz sałatką ze świeżych warzyw.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyszczenie i pokrojenie fileta łososia na porcje.
  2. Pory umyć i pokroić w plasterki.
  3. W rondlu rozgrzać olej.
  4. Wrzucić pokrojone pory i smażyć aż będą miękkie.
  5. Dodać do porów śmietanę i dokładnie wymieszać.
  6. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  7. Wrzucić kawałki łososia do sosu.
  8. Dusić na małym ogniu, aż łosoś będzie miękki.
  9. Podawać np
Losos w sosie śmietanowo-porowym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Losos w sosie śmietanowo-porowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up