Kurczak w miodzie i musztardzie

Kurczak w miodzie i musztardzie to smaczny i aromatyczny przepis na danie obiadowe, które zaskakuje wyjątkowym połączeniem słodkiego miodu i ostrej musztardy. Soczyste kawałki kurczaka duszone w sosie z dodatkiem przypraw tworzą wyjątkowo aromatyczną i apetyczną potrawę, która doskonale sprawdzi się na obiad. Proste w przygotowaniu danie, które zachwyci wszystkich miłośników kurczaka i nietypowych smaków.

Składniki

Przygotowanie

  1. W miseczce wymieszaj 3 łyżki musztardy,
  2. Dodaj do musztardy 3 łyżki miodu,
  3. Dodaj również 2 ząbki czosnku, posiekane,
  4. Dodaj 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu,
  5. Wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz jednolitą masę.
  6. Pokrój filety z piersi kurczaka na mniejsze kawałki,
  7. Następnie obtocz kawałki kurczaka w przygotowanej wcześniej marynacie z miodu i musztardy.
  8. Pozostaw kurczaka w marynacie na około 30 minut, aby się przegryzł.
  9. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju.
  10. Smaż kurczaka na patelni, aż będzie złocisty z obu stron.
  11. Podawaj kurczaka posypanego natką pietruszki jako dekorację
  12. Gotowe! Smacznego!
Kurczak w miodzie i musztardzie

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kurczak w miodzie i musztardzie, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up