Kruche ciasto z mąki migdałowej

Kruche ciasto z mąki migdałowej to pyszna i delikatna w smaku propozycja dla miłośników migdałów. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, kruche i doskonale komponuje się z różnymi owocami lub kremami. Doskonałe na podwieczorek lub deser!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: 80 g miękkiego masła, około 150 g zmielonych migdałów lub połowę tej porcji mąki kokosowej, 2 żółtka, erytrol (ok
  2. W misce wymieszaj masło, zmielone migdały (lub mąkę kokosową), żółtka, erytrol, aromat waniliowy i szczyptę soli za pomocą widelca.
  3. Wyrabiaj składniki ręcznie, aż uzyskasz jednolite ciasto o odpowiedniej konsystencji
  4. Uformuj z ciasta około 12 kul i spłaszcz je za pomocą widelca na blasze do pieczenia.
  5. Rozgrzej piekarnik do 130 stopni Celsjusza (opcja termoobieg).
  6. Umieść blaszkę z ciasteczkami w piekarniku i piecz przez około 20 minut.
  7. Po upieczeniu wyjmij ciasteczka z piekarnika i pozostaw do lekkiego przestudzenia.
  8. Gotowe kruche ciasteczka z mąki migdałowej są gotowe do podania
Kruche ciasto z mąki migdałowej

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kruche ciasto z mąki migdałowej, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up