Ciastka bez cukru: przepis na domowe kruche, pyszne i zdrowe słodkości

Ciastka bez cukru to doskonała alternatywa dla osób szukających słodkiego smakołyku bez dodatku cukru. Te domowe kruche ciasteczka są nie tylko pyszne, ale również zdrowe, dzięki zastosowaniu zamienników cukru, takich jak erytrytol czy stewia. W prosty sposób można przygotować je w domu, aby cieszyć się smakiem bez wyrzutów sumienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszaj 80 g miękkiego masła z około 150 g zmielonych migdałów lub połową tej porcji mąki kokosowej, dodaj dwa żółtka, 2 łyżki erytrolu, aromat waniliowy i odrobinę soli.
  2. Zmiksuj składniki widelcem, a następnie zagnieć je ręcznie, aż uzyskasz jednolite ciasto o odpowiedniej konsystencji
  3. Z otrzymanego ciasta formuj kulki, powinno wyjść około 12 sztuk.
  4. Spłaszcz kulki za pomocą widelca i ułóż na blasze do pieczenia.
  5. Wstaw blaszkę do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 130 stopni Celsjusza i piecz przez około 20 minut z opcją termoobiegu.
  6. Po upieczeniu, pozostaw ciasteczka do przestudzenia.
  7. Smacznego!
Ciastka bez cukru: przepis na domowe kruche, pyszne i zdrowe słodkości

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciastka bez cukru: przepis na domowe kruche, pyszne i zdrowe słodkości, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up