Krokiety ze szpinakiem i serem

Krokiety ze szpinakiem i serem to wyśmienita i aromatyczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na przyjęciach oraz jako danie obiadowe. Delikatne nadzienie z szpinaku połączone z roztopionym serem, zawinięte w chrupiącą panierkę sprawi, że będą one gwarantowanym hitem na stole. Smakowite i pożywne krokiety z pewnością zachwycą wszystkich miłośników kuchni domowej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Podsmaż cebulkę na rumiano na patelni, dodaj przeciśnięty czosnek i smaż chwilę.
  2. Dodaj szpinak (świeży lub mrożony) i smaż aż będzie zwiędły.
  3. Dopraw szpinak solą i pieprzem, pokrój go na drobniejsze kawałki i przełóż do miski.
  4. Dodaj pokrojone pomidory w zalewie oraz starty ser mozzarella.
  5. Wymieszaj składniki farszu.
  6. Przygotuj naleśniki (ewentualnie wykorzystaj podany przepis).
  7. Nałóż farsz na każdy naleśnik, zwiń boki i całość zwij w rulonik.
  8. Powtórz czynność z każdym naleśnikiem.
  9. Obtacz każdy krokiec w jajku, a następnie w bułce tartej.
  10. Smaż krokiety na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony.
  11. Gotowe krokiety podawaj na talerzu.
Krokiety ze szpinakiem i serem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krokiety ze szpinakiem i serem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up