Krokiety ze szpinakiem i kurczakiem

Krokiety ze szpinakiem i kurczakiem to pyszna i pożywna przekąska, idealna na obiad lub kolację. Wypełnione soczystym kurczakiem i aromatycznym szpinakiem, a następnie obtoczone w chrupiącej panierce, stanowią doskonałe danie dla całej rodziny. Można je podać samodzielnie lub jako dodatek do sałatki lub zupy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażamy 1 małą cebulkę na rumiano.
  2. Dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smażymy.
  3. Dodajemy 300 g szpinaku (świeżego lub mrożonego) i smażymy aż zwiędnie.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z patelni
  5. Przekładamy szpinak do miski, dodajemy 5 pokrojonych pomidorów w zalewie oraz 150 g startego sera (np
  6. Przygotowane naleśniki kładziemy na desce, nakładamy farsz na każdy naleśnik, zwijamy boki, a następnie całość zwijamy w rulonik
  7. Obtaczamy krokiety w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.
  8. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony.
  9. Krokiet ze szpinakiem i serem jest gotowy do podania.
  10. Zachęcamy do próbowania i degustacji potrawy oraz proponujemy subskrybowanie kanału i odwiedzanie bloga autora.
Krokiety ze szpinakiem i kurczakiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krokiety ze szpinakiem i kurczakiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up