Kotlety z ryżu i pieczarek
Kotlety z ryżu i pieczarek to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych mięsnych kotletów. Połączenie ryżu, pieczarek, cebuli i przypraw nadaje tym kotletom wyjątkowy smak i aromat. Kotlety te świetnie sprawdzą się jako danie obiadowe lub jako smaczna przekąska. Są także doskonałym pomysłem na danie wegetariańskie.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
- Pokrój pieczarki w drobną kostkę.
- W rondlu rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę.
- Dodaj pokrojone pieczarki i smaż, aż będą miękkie.
- W misce wymieszaj ugotowany ryż, pieczarki z cebulą, jajko, bułkę tarta, posiekany koperek, sól i pieprz.
- Uformuj kotlety z powstałej masy.
- Rozgrzej olej na patelni i smaż kotlety z obu stron, aż staną się złociste.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kotlety z ryżu i pieczarek, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również