Kotlety z białej kapusty pieczone

Kotlety z białej kapusty pieczone to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych mięsnych kotletów. Przygotowane z ugotowanej i drobno posiekanej kapusty, bułki tartej, jajka oraz przypraw, następnie formowane i zapiekane w piekarniku. Idealne danie dla wegetarian, które zachwyca smakiem i chrupiącą skórką.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zagotuj wodę w garnku.
  2. Dodaj orzechy włoskie i gotuj przez 5 minut.
  3. Dodaj obrane i pokrojone buraki, gotuj aż staną się miękkie.
  4. Dodaj obrane i pokrojone ziemniaki, gotuj aż staną się miękkie.
  5. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka, olej roślinny, mleko, musztardę, sól, pieprz i sok cytrynowy.
  6. Dodaj filet śledziowy do miski i zalej wcześniej przygotowanym sosem, odstaw do lodówki na 2 godziny.
  7. Pokrój cebulę i dodaj do mieszaniny orzechów włoskich, buraków i ziemniaków.
  8. Rozłóż masę buraczaną na blasze do pieczenia, ułóż na niej marynowany filet śledziowy.
  9. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 30-40 minut.
Kotlety z białej kapusty pieczone

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kotlety z białej kapusty pieczone, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up