Kotlety z białej kapusty pieczone
Kotlety z białej kapusty pieczone to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych mięsnych kotletów. Przygotowane z ugotowanej i drobno posiekanej kapusty, bułki tartej, jajka oraz przypraw, następnie formowane i zapiekane w piekarniku. Idealne danie dla wegetarian, które zachwyca smakiem i chrupiącą skórką.
Składniki
Przygotowanie
- Zagotuj wodę w garnku.
- Dodaj orzechy włoskie i gotuj przez 5 minut.
- Dodaj obrane i pokrojone buraki, gotuj aż staną się miękkie.
- Dodaj obrane i pokrojone ziemniaki, gotuj aż staną się miękkie.
- W osobnym naczyniu wymieszaj jajka, olej roślinny, mleko, musztardę, sól, pieprz i sok cytrynowy.
- Dodaj filet śledziowy do miski i zalej wcześniej przygotowanym sosem, odstaw do lodówki na 2 godziny.
- Pokrój cebulę i dodaj do mieszaniny orzechów włoskich, buraków i ziemniaków.
- Rozłóż masę buraczaną na blasze do pieczenia, ułóż na niej marynowany filet śledziowy.
- Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 30-40 minut.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kotlety z białej kapusty pieczone, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również