Kotlety schabowe po francusku zapiekane z cebulą

Kotlety schabowe po francusku zapiekane z cebulą to smaczna i aromatyczna potrawa, która zachwyci każdego miłośnika klasycznej kuchni. Soczyste kotlety schabowe, obtoczone w chrupiącej panierce, podane z podsmażoną cebulą i zapieczonymi w piekarniku, tworzą wyjątkowe połączenie smaków. To danie doskonale sprawdzi się na obiad czy wyjątkową kolację w gronie rodziny i przyjaciół.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić schab na plastry i rozbijamy na cienkie kotlety.
  2. Przygotować marynatę z majonezu i musztardy francuskiej.
  3. Pokroić cebulę w półtalarki i posypać solą.
  4. Starty żółty ser na tarce o grubych oczkach.
  5. Naczynie żaroodporne natłuścić tłuszczem.
  6. Na dnie naczynia ułożyć pokrojoną cebulę, następnie plastry schabu.
  7. Na każdy kotlet nałożyć marynatę i równomiernie rozsmarować.
  8. Posypać plastry cebuli i ponownie ułożyć warstwę startego sera.
  9. Opcjonalnie przygotować sos majonezowy (jogurt, majonez, czosnek w proszku).
  10. Piec kotlety w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę.
  11. Podawać i cieszyć się pysznymi kotletami schabowymi z cebulą i serem.
Kotlety schabowe po francusku zapiekane z cebulą

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kotlety schabowe po francusku zapiekane z cebulą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up