Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym

Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym to klasyczne danie obiadowe, które zawsze cieszy się popularnością. Soczysty i chrupiący kotlet schabowy podany z puszystym jajkiem sadzonym tworzy połączenie o doskonałym smaku i aromacie. To danie idealne dla miłośników tradycyjnej kuchni polskiej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozbić kotlety schabowe, doprawić solą i pieprzem.
  2. Ubijać jajka.
  3. Obsmażyć kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron na patelni.
  4. Wyjąć kotlety z patelni, a na tej samej patelni usmażyć jajka sadzone.
  5. Podawać kotlet schabowy z jajkiem sadzonym.
Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up