Kotlet jagnięcy z kością: pyszny i soczysty przepis

Kotlet jagnięcy z kością to danie, które zachwyca zarówno smakiem, jak i prostotą wykonania. Soczyste mięso jagnięce, delikatnie doprawione i smażone na patelni, to niezapomniana uczta dla podniebienia. Doskonałe na obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zebranie wszystkich składników potrzebnych do przygotowania kotleta jagnięcego z kością.
  2. Oczyszczenie i porcjowanie mięsa jagnięcego z kością.
  3. Przygotowanie marynaty lub przyprawienia mięsa odpowiednimi przyprawami.
  4. Wysmarowanie mięsa marynatą i pozostawienie go do marynowania przez określony czas.
  5. Rozgrzanie patelni lub grilla.
  6. Obsmażenie kotletów z obydwu stron na złocisty kolor.
  7. Dopełnienie procesu pieczenia w piekarniku, jeśli wymaga tego przepis.
  8. Serwowanie kotletów jagnięcych z kością z ulubionymi dodatkami i surówkami
  9. Proszę pamiętać, że konkretny przepis może zawierać dodatkowe kroki i szczegóły, więc warto się nimi kierować, przestrzegając instrukcji.
Kotlet jagnięcy z kością: pyszny i soczysty przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kotlet jagnięcy z kością: pyszny i soczysty przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up