Kotleciki Szu Szu Kulinarna Wiola

Kotleciki Szu Szu Kulinarna Wiola to tradycyjna potrawa kuchni polskiej, które cechuje się delikatnym i soczystym mięsem mielonym w aromatycznej panierce. Przepis ten doskonale sprawdzi się na obiad lub jako przekąska na imprezie. Dzięki prostej i szybkiej technice przygotowania, kotleciki zachwycą smakiem i zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce umieścić żółtka, śmietanę, olej, mąkę ziemniaczaną, pieprz, sól, słodką paprykę i czosnek.
  2. Wymieszać lub zmiksować wszystkie składniki razem.
  3. Filet z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki o grubości ok
  4. Wymieszać kawałki kurczaka w przygotowanym cieście.
  5. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
  6. Rozgrzać olej na patelni.
  7. Każdy kawałek kurczaka obtoczyć z każdej strony w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
  8. Smażyć na średnim ogniu aż do uzyskania złotego koloru z każdej strony.
  9. Podawać z ulubionymi dodatkami.
  10. Kotleciki szu szu smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
  11. Gotowe danie można podać i cieszyć się pysznym smakiem
Kotleciki Szu Szu Kulinarna Wiola

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kotleciki Szu Szu Kulinarna Wiola, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up