Koreczki z mozzarellą i szynką

Koreczki z mozzarellą i szynką to szybki i prosty przepis na eleganckie i smaczne przekąski. Wystarczy pokroić mozzarellę i szynkę na kawałki, następnie nadziać je na patyczki do szaszłyków. Można również dodać pomidorki koktajlowe lub świeże zioła. Idealne danie na imprezy lub spotkania ze znajomymi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj wszystkie składniki: serki paprykowe, salami, oliwki, grillowaną bagietkę, oliwę z oliwek, koperek, ogórek konserwowy, jajko, mozzarellę, ogórek kiszony, pietruszkę, chleb tostowy, masło, winogrona, pomidory koktajlowe, szynkę, ser, ser topiony, sałatę, czerwoną paprykę, kabanos, pastę z ciecierzycy, czosnek, sól, czerwone winogrona, białe winogrona, żółtą paprykę, czarne oliwki, krewetki tygrysie, majonez z wasabi, czarny pieprz, czarny kawior, awokado, wędzony łosoś, kapary, wafle maślane, awokado z cytryną i czosnkiem, pumpernikiel, bazylia, jogurt grecki, smażoną szynkę szwarcwaldzką.
  2. Pokrój wszystkie składniki na bardziej małe kawałki, odpowiednio do koreczków.
  3. Na wykałaczki nadziej po kolei składniki tak, aby każda była reprezentowana w koreczku.
  4. Jeśli to możliwe, ułóż koreczki na półmisku lub innej ozdobnej tacce.
  5. Udekoruj koreczki świeżymi ziołami, np
  6. Gotowe koreczki możesz podawać ze świeżymi warzywami, sosem, czy dressingiem, aby dodać dodatkowego smaku i urozmaicenia.
  7. Smacznego!
Koreczki z mozzarellą i szynką

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Koreczki z mozzarellą i szynką, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up