Kopiec Kreta według przepisu Dr. Oetkera

Kopiec Kreta to klasyczne ciasto warstwowe z kremem i galaretką, które uwielbiają zarówno dorośli, jak i dzieci. Przepis Dr. Oetkera gwarantuje perfekcyjny efekt i wyjątkowy smak tego deseru, który z pewnością zachwyci Twoich gości. Prosty w wykonaniu, ten przysmak z pewnością zagości na Twoim stole na długo.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ze sobą miśek Doktora Oetkera dodajemy do naczynia i zalewamy dwa razy 400 ml śmietany (nie gotujemy)
  2. dodajemy 2 łyżki cukru (nie gotujemy)
  3. całość mieszamy, dodajemy dwa kremy budyniowe (za6) i mieszamy około 1.5 minuty
  4. dodajemy resztę śmietany i miksujemy dlaty uzyskania jednolitej masy
  5. sypiemy i mieszamy 5 minut i zostawiamy na 15 minut
  6. czekamy 4 godziny i gotowe
Kopiec Kreta według przepisu Dr. Oetkera

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kopiec Kreta według przepisu Dr. Oetkera, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up