Kopiec Kreta według przepisu Dr. Oetkera
Kopiec Kreta to klasyczne ciasto warstwowe z kremem i galaretką, które uwielbiają zarówno dorośli, jak i dzieci. Przepis Dr. Oetkera gwarantuje perfekcyjny efekt i wyjątkowy smak tego deseru, który z pewnością zachwyci Twoich gości. Prosty w wykonaniu, ten przysmak z pewnością zagości na Twoim stole na długo.
Składniki
Przygotowanie
- Ze sobą miśek Doktora Oetkera dodajemy do naczynia i zalewamy dwa razy 400 ml śmietany (nie gotujemy)
- dodajemy 2 łyżki cukru (nie gotujemy)
- całość mieszamy, dodajemy dwa kremy budyniowe (za6) i mieszamy około 1.5 minuty
- dodajemy resztę śmietany i miksujemy dlaty uzyskania jednolitej masy
- sypiemy i mieszamy 5 minut i zostawiamy na 15 minut
- czekamy 4 godziny i gotowe
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kopiec Kreta według przepisu Dr. Oetkera, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również