Kluski leniwe z serem i ziemniakami

Kluski leniwe z serem i ziemniakami to danie, które idealnie sprawdzi się jako propozycja na obiad lub kolację. Proste w przygotowaniu, delikatne kluski podane z topiącym się serem i podsmażonymi ziemniakami z pewnością zasmakują nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Ta połączenie smaków z pewnością zachwyci podniebienia i zostanie docenione przez wszystkich domowników.

Składniki

Przygotowanie

  1. W dużym naczyniu wymieszać twaróg, ziemniaki, mąkę, jajka, sól i pieprz.
  2. Wyrobić ciasto, a następnie uformować małe kluseczki.
  3. Gotować kluski w osolonej wodzie aż wypłyną na powierzchnię.
  4. Odsączyć kluski i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  5. Posypać startym serem i piec w piekarniku, aż ser się roztopi i kluski się zarumienią.
  6. Podawać i smacznego!
Kluski leniwe z serem i ziemniakami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kluski leniwe z serem i ziemniakami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up