Kaszotto z burakiem i fetą
Kaszotto z burakiem i fetą to wyjątkowe danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale również kolorami. Połączenie soczystego buraka, aromatycznej kaszy oraz słonej fetowej bekonu tworzy harmonijną kompozycję, która idealnie komponuje się ze sobą. To szybkie i proste danie, które z pewnością zaskoczy i zadowoli każde podniebienie.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj kaszę gryczaną wg instrukcji na opakowaniu.
- W międzyczasie obierz i pokrój buraka w kostkę.
- W rondlu rozgrzej olej, dodaj buraka i smaż przez około 10 minut, aż stanie się miękki.
- Dodaj posiekany czosnek i smaż przez kolejną minutę.
- Następnie dodaj ugotowaną kaszę do buraków i wymieszaj.
- Posyp kruszoną fetą i posiekaną natką pietruszki.
- Przełóż kaszotto do miseczek i podawaj.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kaszotto z burakiem i fetą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również