Kaszotto z burakiem i fetą

Kaszotto z burakiem i fetą to wyjątkowe danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale również kolorami. Połączenie soczystego buraka, aromatycznej kaszy oraz słonej fetowej bekonu tworzy harmonijną kompozycję, która idealnie komponuje się ze sobą. To szybkie i proste danie, które z pewnością zaskoczy i zadowoli każde podniebienie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj kaszę gryczaną wg instrukcji na opakowaniu.
  2. W międzyczasie obierz i pokrój buraka w kostkę.
  3. W rondlu rozgrzej olej, dodaj buraka i smaż przez około 10 minut, aż stanie się miękki.
  4. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez kolejną minutę.
  5. Następnie dodaj ugotowaną kaszę do buraków i wymieszaj.
  6. Posyp kruszoną fetą i posiekaną natką pietruszki.
  7. Przełóż kaszotto do miseczek i podawaj.
Kaszotto z burakiem i fetą

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kaszotto z burakiem i fetą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up