Kaszanka z piekarnika w naczyniu

Przepis na kaszankę z piekarnika w naczyniu to szybki, prosty i pyszny sposób na przygotowanie obiadu. Wystarczy pokroić kaszankę, cebulę i jabłka, połączyć wszystkie składniki w naczyniu żaroodpornym, doprawić i piec w piekarniku. Efekt to soczyste i aromatyczne danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Idealna propozycja dla tych, którzy lubią tradycyjne smaki w nowej odsłonie!

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić masło na patelni.
  2. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na masłu z dodatkiem soli i pieprzu.
  3. Wyciąć gniazda nasienne z jabłek.
  4. Na dno naczynia żaroodpornego położyć 1/3 podsmażonej cebuli.
  5. Kaszankę nakłuć i ułożyć na cebuli w naczyniu.
  6. Przykryć kaszankę pozostałą częścią podsmażonej cebuli.
  7. Jabłka pokroić na osiem części i podsmażyć na tej samej patelni, na której wcześniej była cebula.
  8. Jabłka dodać do naczynia z kaszanką.
  9. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30-35 minut
  10. Podawać z sałatką ziemniaczaną.
Kaszanka z piekarnika w naczyniu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kaszanka z piekarnika w naczyniu, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up