Kaszanka z piekarnika w naczyniu
Przepis na kaszankę z piekarnika w naczyniu to szybki, prosty i pyszny sposób na przygotowanie obiadu. Wystarczy pokroić kaszankę, cebulę i jabłka, połączyć wszystkie składniki w naczyniu żaroodpornym, doprawić i piec w piekarniku. Efekt to soczyste i aromatyczne danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Idealna propozycja dla tych, którzy lubią tradycyjne smaki w nowej odsłonie!
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuścić masło na patelni.
- Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na masłu z dodatkiem soli i pieprzu.
- Wyciąć gniazda nasienne z jabłek.
- Na dno naczynia żaroodpornego położyć 1/3 podsmażonej cebuli.
- Kaszankę nakłuć i ułożyć na cebuli w naczyniu.
- Przykryć kaszankę pozostałą częścią podsmażonej cebuli.
- Jabłka pokroić na osiem części i podsmażyć na tej samej patelni, na której wcześniej była cebula.
- Jabłka dodać do naczynia z kaszanką.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30-35 minut
- Podawać z sałatką ziemniaczaną.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kaszanka z piekarnika w naczyniu, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również