Sałatka z kapusty pak choi

Sałatka z kapusty pak choi to proste i orzeźwiające danie, które świetnie sprawdza się jako lekki posiłek lub dodatek do obiadu. Kapusta pak choi jest bogata w składniki odżywcze, a w połączeniu z ulubionymi dodatkami, jak orzechy, świeże zioła czy dressing, tworzy wyjątkowy smakowy kompozycję. Gotowa sałatka jest idealna na ciepłe dni i doskonale komponuje się z różnymi potrawami. Aby przygotować sałatkę z kapusty pak choi, wystarczy pokroić ją na drobne kawałki i wymieszać z pozostałymi składnikami. Proste, zdrowe i pyszne!

Składniki

Przygotowanie

  1. Dokładnie umyj 2-3 główki kapusty pak choi.
  2. Odłóż kilka zewnątrznych liści na dekorację.
  3. Pokrój kapustę na cienkie paski.
  4. Włóż pokrojoną kapustę do dużej miski
  5. Sos:
  6. W małym naczyniu wymieszaj 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżkę octu ryżowego, 1 łyżeczkę cukru, 1 ząbek czosnku (posiekany) i 1 łyżeczkę startego imbiru
  7. Dobrze wymieszaj, aż cukier się rozpuści.
  8. Składniki dodatkowe:
  9. Posiekaj garść prażonych orzechów nerkowca.
  10. Posiekaj kilka gałązek kiełków soi.
  11. Posiekaj kilka gałązek kolendry.
  12. Połączenie składników:
  13. Do miski z kapustą dodaj posiekane kiełki soi, orzechy nerkowca i kolendrę.
  14. Wlej przygotowany wcześniej sos i delikatnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  15. Udekoruj sałatkę pozostawionymi wcześniej liśćmi kapusty pak choi.
  16. Sałatkę można od razu podać
  17. Smacznego!
Sałatka z kapusty pak choi

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z kapusty pak choi, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up