Kanapka z łososiem i ogórkiem

Kanapka z łososiem i ogórkiem to prosta i smaczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na śniadanie lub jako lekki obiad. Smarujemy kromkę chleba pastą śmietanową, układamy plastry świeżego łososia, pokrojony ogórek i posypujemy koperkiem. Kanapkę można udekorować plasterkiem cytryny lub kawałkiem szczypiorku, aby nadać jej dodatkowego świeżego smaku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Namoczyć plastry ogórka w sosie francuskim.
  2. Odsączyć puszkowaną łososia i rozdrobnić.
  3. Dodać pokrojoną w paseczki selera, posiekane cebule, majonez, szczyptę soli i sok z cytryny do rozdrobnionego łososia.
  4. Wymieszać wszystkie składniki.
  5. Na masłość tost włożyć liść sałaty.
  6. Na liściu sałaty rozsmarować wcześniej przygotowaną mieszankę z łososia.
  7. Na wierzchu położyć plastry ogórka namoczonego w sosie francuskim.
  8. Posypać pieprzem.
  9. Zamknąć kanapkę drugim kawałkiem tostowego chleba.
  10. W razie potrzeby doprawić więcej pieprzem.
  11. Podawać i cieszyć się kanapką z łososiem i ogórkiem.
Kanapka z łososiem i ogórkiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kanapka z łososiem i ogórkiem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up