Kanapka z łososiem i ogórkiem
Kanapka z łososiem i ogórkiem to prosta i smaczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na śniadanie lub jako lekki obiad. Smarujemy kromkę chleba pastą śmietanową, układamy plastry świeżego łososia, pokrojony ogórek i posypujemy koperkiem. Kanapkę można udekorować plasterkiem cytryny lub kawałkiem szczypiorku, aby nadać jej dodatkowego świeżego smaku.
Składniki
Przygotowanie
- Namoczyć plastry ogórka w sosie francuskim.
- Odsączyć puszkowaną łososia i rozdrobnić.
- Dodać pokrojoną w paseczki selera, posiekane cebule, majonez, szczyptę soli i sok z cytryny do rozdrobnionego łososia.
- Wymieszać wszystkie składniki.
- Na masłość tost włożyć liść sałaty.
- Na liściu sałaty rozsmarować wcześniej przygotowaną mieszankę z łososia.
- Na wierzchu położyć plastry ogórka namoczonego w sosie francuskim.
- Posypać pieprzem.
- Zamknąć kanapkę drugim kawałkiem tostowego chleba.
- W razie potrzeby doprawić więcej pieprzem.
- Podawać i cieszyć się kanapką z łososiem i ogórkiem.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Kanapka z łososiem i ogórkiem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również