Zasmażka do kalafiora: prosty przepis

Zasmażka do kalafiora to prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznego dodatku do tego warzywa. Aby ją przygotować, wystarczy rozpuścić masło, dodać mąkę, zrumienić i podlać bulionem warzywnym. Całość podduszamy, aż zgęstnieje, doprawiamy solą, pieprzem i możemy podać z gotowanym kalafiorem. Prosty, aromatyczny i smaczny dodatek do obiadu!

Składniki

Przygotowanie

  1. W rondelku rozpuścić masło na małym ogniu.
  2. Stopniowo dosypywać bułkę tartą, dokładnie mieszając.
  3. Podsmażać całość na niewielkim ogniu, aż sos uzyska złoto-brązowy kolor.
  4. Gorącym sosem polewać świeżo ugotowane warzywa, knedle lub pierogi.
Zasmażka do kalafiora: prosty przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zasmażka do kalafiora: prosty przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up