Zasmażka do kalafiora: prosty przepis
Zasmażka do kalafiora to prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznego dodatku do tego warzywa. Aby ją przygotować, wystarczy rozpuścić masło, dodać mąkę, zrumienić i podlać bulionem warzywnym. Całość podduszamy, aż zgęstnieje, doprawiamy solą, pieprzem i możemy podać z gotowanym kalafiorem. Prosty, aromatyczny i smaczny dodatek do obiadu!
Składniki
Przygotowanie
- W rondelku rozpuścić masło na małym ogniu.
- Stopniowo dosypywać bułkę tartą, dokładnie mieszając.
- Podsmażać całość na niewielkim ogniu, aż sos uzyska złoto-brązowy kolor.
- Gorącym sosem polewać świeżo ugotowane warzywa, knedle lub pierogi.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zasmażka do kalafiora: prosty przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również