Pomidorowa z rosołu: prosty przepis
Pomidorowa z rosołu to pyszne danie, które świetnie smakuje zarówno jako obiad, jak i na drugie danie. Aby je przyrządzić, należy podgrzać rosoł wraz z dodatkami, takimi jak marchewka, pietruszka i seler. Następnie dodajemy pomidory, zupę gotujemy na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Taka pomidorowa z rosołu świetnie smakuje podana z makaronem lub grzankami.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj pomidory malinowe, pokrój je na czwórki wraz z gniazdami nasiennymi i umieść w żaroodpornym naczyniu.
- Dodaj warzywa do zupy: pokrojoną marchewkę, czosnek, pora i cebulę.
- Polej warzywa oliwą, dodaj trochę miodu i wstaw naczynie z warzywami i pomidorami do piekarnika nagrzanego do 200-220°C na 20-30 minut.
- Przygotuj ciasto na makaron mieszając mąkę z wodą i mlekiem podgrzanymi do 37°C.
- Zarób ciasto, uważając, aby było jednolite i dobrze wyrobione.
- Wyrabiaj ciasto, a następnie pokrój je na makaron w nieregularne kawałki.
- Ugotuj makaron, odcedź go i przepłucz zimną wodą.
- Przygotuj bazę zupy pomidorowej przez zmiksowanie przypieczonych warzyw i pomidorów z odrobiną bulionu warzywnego.
- Dopraw zupę solą i ewentualnie odrobiną octu lub soku z cytryny.
- Dodaj listki bazylii i podgrzej zupę przez chwilę.
- Podawaj zupę pomidorową z dodatkiem świeżej oliwy.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pomidorowa z rosołu: prosty przepis, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również