Jak zrobić czekoladki w foremkach silikonowych
Aby przygotować domowe czekoladki w foremkach silikonowych, wystarczy rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, wlać ją do foremek i wstawić do lodówki, aż stężeje. Następnie delikatnie wyjąć czekoladki z foremek i można je podawać lub przechowywać w chłodnym miejscu. Można także dodać do czekolady ulubione dodatki, takie jak orzechy, suszone owoce czy płatki kokosowe, aby nadać im dodatkowy smak i chrupkość.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do wykonania czekoladek w foremkach silikonowych.
- Przygotuj foremki silikonowe, na których będziesz formować czekoladki.
- Wykonanie czekoladek w foremkach silikonowych:
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofali, mieszając co jakiś czas, aż stanie się płynna i gładka.
- Napełnij foremki silikonowe rozpuszczoną czekoladą, uważając, aby nie przepełnić.
- Jeśli chcesz dodać dodatki (np
- Wstaw foremki do lodówki na około 30 minut, aby czekoladki się stężały.
- Po tym czasie wyjmij foremki z lodówki i delikatnie wyjmij z nich czekoladki.
- Gotowe czekoladki możesz przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Jak zrobić czekoladki w foremkach silikonowych, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również