Jak upiec łososia do sushi
Aby upiec łososia do sushi, możemy najpierw pokroić go na cienkie plastry. Następnie nacieramy go sosem sojowym i posypujemy sezamem. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy łososia z obu stron, aż stanie się lekko zrumieniony. Gotowego łososia można wykorzystać do przygotowania różnorodnych dań sushi, na przykład nigiri czy rolki maki.
Składniki
Przygotowanie
- Kup świeży filet łososia najwyższej jakości, odpowiedni do surowego spożycia.
- Dokładnie oczyść filet z ewentualnych ości i skóry.
- Przygotuj ostre noże oraz deski do krojenia, aby móc precyzyjnie pokroić surowy łosoś.
- Przygotowanie łososia do sushi:
- Umieść filet na desce do krojenia.
- Ostrym nożem pokrój filet na cienkie plastry łososia
- Upewnij się, że plastry są równe i mają odpowiednią grubość do sushi.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Jak upiec łososia do sushi, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również