Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem to pyszna i kolorowa przekąska. Po ugotowaniu jajek na twardo, kroimy je na pół i wyjmujemy żółtka. Następnie mieszamy je z jogurtem, pokrojoną drobno rzodkiewką, posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Gotową masą faszerujemy białka jajek i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Proste, szybkie i smaczne danie na przyjęcie lub przekąskę.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj rzodkiewki i szczypiorek.
  2. Obierz rzodkiewki i drobno je posiekaj.
  3. Posiekaj również szczypiorek.
  4. Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka.
  5. Rozgnieć żółtka widelcem.
  6. W misce połącz rozgniecione żółtka z posiekanymi rzodkiewkami i szczypiorkiem.
  7. Dopraw farsz solą i pieprzem według własnego uznania.
  8. Napełnij jajka farszem.
  9. Udekoruj jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem listkami świeżego szczypiorku.
  10. Jajka faszerowane gotowe do podania.
Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up