Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem
Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem to pyszna i kolorowa przekąska. Po ugotowaniu jajek na twardo, kroimy je na pół i wyjmujemy żółtka. Następnie mieszamy je z jogurtem, pokrojoną drobno rzodkiewką, posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Gotową masą faszerujemy białka jajek i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Proste, szybkie i smaczne danie na przyjęcie lub przekąskę.
Składniki
Przygotowanie
- Umyj rzodkiewki i szczypiorek.
- Obierz rzodkiewki i drobno je posiekaj.
- Posiekaj również szczypiorek.
- Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka.
- Rozgnieć żółtka widelcem.
- W misce połącz rozgniecione żółtka z posiekanymi rzodkiewkami i szczypiorkiem.
- Dopraw farsz solą i pieprzem według własnego uznania.
- Napełnij jajka farszem.
- Udekoruj jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem listkami świeżego szczypiorku.
- Jajka faszerowane gotowe do podania.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również