Gofry z szynką i serem

Gofry z szynką i serem to pyszna i sycąca propozycja na szybkie i pożywne śniadanie. Delikatne, puszyste gofry z dodatkiem chrupiącej szynki i roztopionego sera to idealne połączenie smaków, które zaspokoi nawet największy głód. Świetnie sprawdzą się zarówno na słodko, z syropem klonowym, jak i na słono, z dodatkiem ziół albo sosu czosnkowego. To proste danie z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom gofrów i nie tylko.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce roztrzepujemy 2 jajka i dodajemy 250 ml mleka.
  2. Następnie dodajemy 250 g mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę suszonej bazylii, 1 łyżeczkę suszonego oregano, sól i pieprz
  3. Pokrojoną w drobną kostkę szynkę dodajemy do masy.
  4. Dodajemy również starty ser i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
  5. Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy ją delikatnie olejem.
  6. Nalewamy masę na gofry do nagrzanego urządzenia i pieczemy aż będą rumiane i chrupiące.
  7. Podajemy gofry z szynką i serem, życząc smacznego!
Gofry z szynką i serem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Gofry z szynką i serem, możesz odwiedzić kategorię Śniadania.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up