Gofry z szynką i serem
Gofry z szynką i serem to pyszna i sycąca propozycja na szybkie i pożywne śniadanie. Delikatne, puszyste gofry z dodatkiem chrupiącej szynki i roztopionego sera to idealne połączenie smaków, które zaspokoi nawet największy głód. Świetnie sprawdzą się zarówno na słodko, z syropem klonowym, jak i na słono, z dodatkiem ziół albo sosu czosnkowego. To proste danie z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom gofrów i nie tylko.
Składniki
Przygotowanie
- W misce roztrzepujemy 2 jajka i dodajemy 250 ml mleka.
- Następnie dodajemy 250 g mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę suszonej bazylii, 1 łyżeczkę suszonego oregano, sól i pieprz
- Pokrojoną w drobną kostkę szynkę dodajemy do masy.
- Dodajemy również starty ser i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
- Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy ją delikatnie olejem.
- Nalewamy masę na gofry do nagrzanego urządzenia i pieczemy aż będą rumiane i chrupiące.
- Podajemy gofry z szynką i serem, życząc smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Gofry z szynką i serem, możesz odwiedzić kategorię Śniadania.
Dodaj komentarz
Zalecamy również