Filet z kurczaka w zalewie octowej

Filet z kurczaka w zalewie octowej to prosty i smaczny przepis na danie główne. Filety z kurczaka marynowane są w mieszance octu, oliwy, suszonych ziół i przypraw, dzięki czemu stają się soczyste i pełne aromatu. Potrawa doskonale nadaje się na obiad lub kolację, podawana z ulubionymi dodatkami, na przykład sałatką lub pieczonymi warzywami.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuść 50 g masła wraz z odrobiną oliwy z oliwek na patelni, umieść ją na średnim ogniu.
  2. Posyp filety z kurczaka obficie mąką z obu stron.
  3. Smaż filety na rozgrzanej patelni przez 2 minuty z każdej strony, aż staną się zarumienione.
  4. Dodaj 100 ml mleka do patelni, posól, dodaj pieprz czarny i przyprawę do kurczaka.
  5. Gotuj filety pod przykryciem przez 5 minut na średnim ogniu.
  6. Obróć filety i gotuj przez kolejne 3 minuty.
  7. Podawaj filety z kurczaka w zalewie octowej, ciesząc się ich soczystym, aromatycznym smakiem.
  8. ❤️ Polub, zasubskrybuj kanał ❤️.
Filet z kurczaka w zalewie octowej

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Filet z kurczaka w zalewie octowej, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up