Filet z kurczaka na grillu

Filet z kurczaka na grillu to idealny i szybki sposób na przygotowanie smacznego i zdrowego dania. Filety z kurczaka marynuje się w mieszance oliwy, czosnku, ziół i przypraw, a następnie grilluje na rozgrzanym grillu. Podawane z ulubionymi dodatkami, takimi jak sałatka, ryż czy pieczywo, stanowią pyszny i zdrowy obiad dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj 4 filety z kurczaka, przekrój je na pół.
  2. Posiekaj kurczaka i przypraw solą, pieprzem, suszonym czosnkiem
  3. Przygotuj nadzienie z pokrojonego pomidora, sera, pietruszki
  4. Załóż wykałaczki na złożone filety.
  5. Ułóż roladki w naczyniu do pieczenia, skrop je olejem.
  6. W miseczce wymieszaj jogurt, musztardę i posmaruj nimi roladki.
  7. Piecz roladki w temperaturze 180°C przez 35 minut.
  8. Podczas pieczenia przygotuj ziemniaki: obierz i pokrój w kostkę
  9. Ułóż ziemniaki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz je w temperaturze 200°C przez 30 minut.
  10. Przygotuj sos z pokrojonego pomidora, ogórków, szalotki, zielonej cebuli, kwaśnej śmietany, soli i pieprzu.
  11. Wyjmij roladki z kurczaka z piekarnika, podawaj je z ziemniakami i sosem
Filet z kurczaka na grillu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Filet z kurczaka na grillu, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up