Filet z indyka na kanapki
Filet z indyka na kanapki to prosty i szybki do przygotowania przepis, idealny na szybki obiad lub lekki posiłek. Delikatne i soczyste filety z indyka podsmażane są na patelni z przyprawami, a następnie układane na chrupiących kromkach chleba lub bułki, udekorowane warzywami i sosem. Danie doskonale sprawdzi się jako alternatywa dla tradycyjnych kanapek i z pewnością zachwyci smakiem i aromatem.
Składniki
Przygotowanie
- W naczyniu miksującym umieść trzy ząbki czosnku i rozdrobnij przez 4 sekundy na pozycji 8.
- Dodaj 80 g oliwy z oliwek, dwie łyżeczki soli, dwie łyżeczki papryki słodkiej mielonej, pół do jednej łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, łyżeczkę majeranku suszonego, łyżeczkę tymianku suszonego i łyżeczkę bazylii suszonej do naczynia miksującego
- Przelej powstałą marynatę do dużej miski, dodaj filet z piersi indyka i dokładnie wymieszaj, aby mięso pokryło się marynatą
- Następnie zawij mięso szczelnie w folię spożywczą i umieść w dolnej przystawce Varoma.
- Do garnka nalewamy 1000 g wody, umieszczamy przystawkę Varoma, zamykamy i gotujemy przez 60 minut w temperaturze varoma na obrotach pozycja 2.
- Po ugotowaniu, zdejmij przystawkę Varoma i pozostaw mięso w folii do całkowitego ostygnięcia.
- Filet z indyka najlepiej podawać na zimno pokrojony w plastry jako dodatek do pieczywa np
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Filet z indyka na kanapki, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również