Filet z indyka na kanapki

Filet z indyka na kanapki to prosty i szybki do przygotowania przepis, idealny na szybki obiad lub lekki posiłek. Delikatne i soczyste filety z indyka podsmażane są na patelni z przyprawami, a następnie układane na chrupiących kromkach chleba lub bułki, udekorowane warzywami i sosem. Danie doskonale sprawdzi się jako alternatywa dla tradycyjnych kanapek i z pewnością zachwyci smakiem i aromatem.

Składniki

Przygotowanie

  1. W naczyniu miksującym umieść trzy ząbki czosnku i rozdrobnij przez 4 sekundy na pozycji 8.
  2. Dodaj 80 g oliwy z oliwek, dwie łyżeczki soli, dwie łyżeczki papryki słodkiej mielonej, pół do jednej łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, łyżeczkę majeranku suszonego, łyżeczkę tymianku suszonego i łyżeczkę bazylii suszonej do naczynia miksującego
  3. Przelej powstałą marynatę do dużej miski, dodaj filet z piersi indyka i dokładnie wymieszaj, aby mięso pokryło się marynatą
  4. Następnie zawij mięso szczelnie w folię spożywczą i umieść w dolnej przystawce Varoma.
  5. Do garnka nalewamy 1000 g wody, umieszczamy przystawkę Varoma, zamykamy i gotujemy przez 60 minut w temperaturze varoma na obrotach pozycja 2.
  6. Po ugotowaniu, zdejmij przystawkę Varoma i pozostaw mięso w folii do całkowitego ostygnięcia.
  7. Filet z indyka najlepiej podawać na zimno pokrojony w plastry jako dodatek do pieczywa np
Filet z indyka na kanapki

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Filet z indyka na kanapki, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up