Duszona pierś z kurczaka bez smażenia
Przepis na duszoną pierś z kurczaka bez smażenia jest prosty i zdrowy. Mięso dusimy w garnku z przyprawami i warzywami, co pozwala mu zachować wilgotność i soczystość. Dzięki tej metodzie przygotowania danie jest lekkie i aromatyczne, idealne na szybki i zdrowy obiad.
Składniki
Przygotowanie
- Podziel filety z kurczaka na połówki wzdłuż.
- Posyp każdą połówkę fileta mąką z obu stron.
- Rozpuść masło na patelni i dodaj trochę oliwy z oliwek.
- Smaż posypane filety na średnim ogniu przez 2 minuty z każdej strony.
- Dodaj 100 ml mleka, sól, pieprz czarny i przyprawę do kurczaka.
- Gotuj pod przykryciem przez 5 minut na średnim ogniu.
- Odwróć filety i gotuj kolejne 3 minuty.
- Podawaj pyszne duszone filety z kurczaka.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Duszona pierś z kurczaka bez smażenia, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również