Domowe hot dogi z piekarnika
Domowe hot dogi z piekarnika to prosty i szybki przepis na pyszne przekąski. Wystarczy odpowiednio przygotować bułki, ulubione kiełbaski, warzywa, sosy i przyprawy. Następnie wszystko razem zgrzewać w piekarniku, a po chwili cieszyć się domowymi hot dogami, które z pewnością zachwycą całą rodzinę.
Składniki
Przygotowanie
- Umyj i osusz liście kapusty pekińskiej, następnie drobno je posiekaj.
- Pokrój umytego pomidora, paprykę oraz obranego ze skórki ogórka w kostkę.
- Posiekaj czerwoną cebulę.
- Umieść wszystkie pokrojone warzywa (kapustę pekińską, pomidora, paprykę, ogórka i czerwoną cebulę) w misce.
- Dodaj oliwę, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
- Obierz parówki z osłonek i ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Rozetnij bagietki wzdłuż na pół z jednej strony i podgrzej kilka minut w rozgrzanym piekarniku.
- Na gorącą parówkę połóż plaster żółtego sera, zawij ją w plaster, włóż do bagietki.
- Dodaj sałatkę warzywną do bagietki.
- Całość polej keczupem lub musztardą.
- Podawaj od razu.
- Obejrzyj więcej przepisów na kanale Smakowite Dania oraz na stronie smakowitedania.com.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Domowe hot dogi z piekarnika, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również