Domowe hot dogi z piekarnika

Domowe hot dogi z piekarnika to prosty i szybki przepis na pyszne przekąski. Wystarczy odpowiednio przygotować bułki, ulubione kiełbaski, warzywa, sosy i przyprawy. Następnie wszystko razem zgrzewać w piekarniku, a po chwili cieszyć się domowymi hot dogami, które z pewnością zachwycą całą rodzinę.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj i osusz liście kapusty pekińskiej, następnie drobno je posiekaj.
  2. Pokrój umytego pomidora, paprykę oraz obranego ze skórki ogórka w kostkę.
  3. Posiekaj czerwoną cebulę.
  4. Umieść wszystkie pokrojone warzywa (kapustę pekińską, pomidora, paprykę, ogórka i czerwoną cebulę) w misce.
  5. Dodaj oliwę, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
  6. Obierz parówki z osłonek i ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  7. Rozetnij bagietki wzdłuż na pół z jednej strony i podgrzej kilka minut w rozgrzanym piekarniku.
  8. Na gorącą parówkę połóż plaster żółtego sera, zawij ją w plaster, włóż do bagietki.
  9. Dodaj sałatkę warzywną do bagietki.
  10. Całość polej keczupem lub musztardą.
  11. Podawaj od razu.
  12. Obejrzyj więcej przepisów na kanale Smakowite Dania oraz na stronie smakowitedania.com.
Domowe hot dogi z piekarnika

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Domowe hot dogi z piekarnika, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up