Deser: Jagodowy sernik z mascarpone

Jagodowy sernik z mascarpone to przepyszny i delikatny deser, który zaskakuje swoim kremowym smakiem i lekkością. Wykorzystuje świeże jagody, które nadają mu intensywny i owocowy aromat. Połączenie jagód z kremowym serem mascarpone tworzy idealną harmonię smaków, a chrupiąca spódka doskonale kontrastuje z gładkim sernikiem. Ten deser z pewnością zachwyci wszystkich miłośników słodkości i owocowych smaków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić obrane owoce (kiwi, brzoskwinie, truskawki) w kostkę.
  2. Umieścić schłodzony serek mascarpone w misce, dodać cukier puder i miksować aż składniki się połączą.
  3. Wyłożyć dno i boki pucharków biszkoptami.
  4. Nałożyć do każdego pucharka porcję sera mascarpone.
  5. Na wierzch deseru ułożyć pokrojone wcześniej owoce.
  6. Podawać deser od razu.
Deser: Jagodowy sernik z mascarpone

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Deser: Jagodowy sernik z mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up