Pucharki z bezowym deserem
Pucharki z bezowym deserem to lekka i delikatna słodkość, która zachwyca nie tylko wyglądem, ale również smakiem. Wypełnione kremowym bezem i świeżymi owocami, te eleganckie pucharki doskonale nadają się na letnie przyjęcia czy romantyczne kolacje. Prosty w wykonaniu przepis sprawia, że każdy może stworzyć ten wyjątkowy deser w zaciszu własnej kuchni i zachwycić swoich gości.
Składniki
Przygotowanie
- Wiśnie umyć, pozbawić pestek i pokroić na mniejsze kawałki.
- W rondlu wymieszać wiśnie, cukier, wodę i skrobię.
- Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż masa zgęstnieje.
- Po zagotowaniu gotować przez 1 minutę, następnie zdjąć rondel z ognia i całkowicie ostudzić.
- Ciasteczka owsiane zmielić na drobne okruchy.
- Masło roztopić.
- W misce wymieszać miękkie masło z pokruszonymi ciasteczkami.
- W kolejnej misce połączyć twarożek, jogurt, cukier i wymieszać.
- Na dno pucharków rozłożyć pokruszone ciasteczka owsiane.
- Następnie na ciasteczka nałożyć masę twarogową z jogurtem.
- Na wierzch deseru wyłożyć ostudzoną konfiturę wiśniową.
- Desery schłodzić przez minimum 1 godzinę w lodówce.
- Podawać i cieszyć się deserem z bezami w pucharku!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pucharki z bezowym deserem, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również