Pucharki z bezowym deserem

Pucharki z bezowym deserem to lekka i delikatna słodkość, która zachwyca nie tylko wyglądem, ale również smakiem. Wypełnione kremowym bezem i świeżymi owocami, te eleganckie pucharki doskonale nadają się na letnie przyjęcia czy romantyczne kolacje. Prosty w wykonaniu przepis sprawia, że każdy może stworzyć ten wyjątkowy deser w zaciszu własnej kuchni i zachwycić swoich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wiśnie umyć, pozbawić pestek i pokroić na mniejsze kawałki.
  2. W rondlu wymieszać wiśnie, cukier, wodę i skrobię.
  3. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż masa zgęstnieje.
  4. Po zagotowaniu gotować przez 1 minutę, następnie zdjąć rondel z ognia i całkowicie ostudzić.
  5. Ciasteczka owsiane zmielić na drobne okruchy.
  6. Masło roztopić.
  7. W misce wymieszać miękkie masło z pokruszonymi ciasteczkami.
  8. W kolejnej misce połączyć twarożek, jogurt, cukier i wymieszać.
  9. Na dno pucharków rozłożyć pokruszone ciasteczka owsiane.
  10. Następnie na ciasteczka nałożyć masę twarogową z jogurtem.
  11. Na wierzch deseru wyłożyć ostudzoną konfiturę wiśniową.
  12. Desery schłodzić przez minimum 1 godzinę w lodówce.
  13. Podawać i cieszyć się deserem z bezami w pucharku!
Pucharki z bezowym deserem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pucharki z bezowym deserem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up