Dorado ze szparagami i ziemniakami

Dorado ze szparagami i ziemniakami to pyszne danie, które zachwyca prostotą i smakiem. Delikatne mięso ryby, aromatyczne szparagi i chrupiące ziemniaki tworzą idealną kombinację smakową. Danie to doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny lub jako elegancka propozycja na kolację. Prosty w wykonaniu, ale wyjątkowy w smaku.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku zagotuj wodę.
  2. Dodaj orzechy włoskie do gotującej się wody i gotuj przez 5 minut.
  3. Dodaj do garnka buraki i gotuj aż będą miękkie.
  4. Dodaj do garnka ziemniaki i gotuj aż będą miękkie.
  5. Gotuj jajka w osobnym garnku.
  6. W osobnej misce wymieszaj olej roślinny, mleko, musztardę, sól, pieprz i sok cytrynowy.
  7. Dodaj filet śledziowy, cebulę i wcześniej przygotowany sos do formy o średnicy 18 cm.
  8. Wstaw przygotowaną potrawę do lodówki na 2 godziny.
  9. Gotowe danie z pora na ciepło podawaj ze świeżo ugotowanymi jajkami
Dorado ze szparagami i ziemniakami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Dorado ze szparagami i ziemniakami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up