Cukinia z patelni z czosnkiem
Cukinia z patelni z czosnkiem to prosty i smaczny przepis na lekki obiad lub dodatek do dania głównego. Smażona cukinia jest delikatna i aromatyczna, a dodatek czosnku nadaje jej wyjątkowego smaku. To szybki i łatwy sposób na przygotowanie zdrowej i pysznej potrawy.
Składniki
Przygotowanie
- Posiekaj 2 cukinie na kawałki o równym rozmiarze.
- Posól pokrojoną cukinię z obu stron i pozostaw na 30 minut, aby wyciekła z niej nadmiarowa wilgoć.
- Posiekaj 4-6 ząbków czosnku, koper i pietruszkę.
- Dopraw posiekany czosnek, koperek i pietruszkę solą, a następnie dodaj mieszankę papryki.
- Przykryj posiekaną cukinię ręcznikiem papierowym, aby wchłonęły nadmiar wilgoci.
- Rozgrzej 35 ml oliwy z oliwek na patelni.
- Smaż posiekaną cukinię na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron aż do uzyskania złotego koloru.
- Po usmażeniu, połóż cukinię na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Zmniejsz ogień, dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelnię, a następnie wrzuć posiekane czosnek, koperek i pietruszkę.
- Smaż przez 20-30 sekund, aż czosnek zacznie pachnieć.
- Dodaj usmażoną cukinię z powrotem na patelnię, mieszaj z przygotowanymi ziołami i czosnkiem.
- Podawaj i delektuj się pysznym daniem! Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Cukinia z patelni z czosnkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również