Ciasto z owocami i kremem

Ciasto z owocami i kremem to doskonały pomysł na deser, który zachwyca połączeniem świeżych owoców z delikatnym kremem. Przepis ten jest prosty w wykonaniu, a efekt końcowy zachwyca nie tylko smakiem, ale również wyglądem. To idealna propozycja dla miłośników owocowych smaków i słodkich deserów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oddzielenie białek od żółtek i ubicie białek ze szczyptą soli.
  2. Stopniowe dodawanie cukru do ubitych białek i dalsze ubijanie.
  3. Dodanie mleka i żółtek, delikatne wymieszanie.
  4. Przesiewanie mąki, kakao i proszku do pieczenia do masy jajecznej.
  5. delikatne połączenie składników suchych i mokrych.
  6. Dodanie oleju, delikatne wymieszanie.
  7. Przełożenie ciasta do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównanie.
  8. Pieczenie biszkoptu w piekarniku nagrzanym do odpowiedniej temperatury.
  9. Przygotowanie ponczu z wody, cukru i soku z cytryny.
  10. Przygotowanie kremu budyniowego z mleka, żółtek, cukru i mąki.
  11. Ubicie miękkiego masła i połączenie z ostudzonym budyniem.
  12. Przekrojenie biszkoptu na dwa blaty.
  13. Nasączenie blatu biszkoptowego ponczem.
  14. Dodanie owoców (kiwi i malin) do kremu i delikatne wymieszanie.
  15. Nałożenie kremu na pierwszy blat biszkoptowy.
  16. Przykrycie kremem i ułożenie drugiego blatu biszkoptowego.
  17. Następne nasączenie blatu ponczem.
  18. Przygotowanie polewy z czekolady mlecznej, gorzkiej i śmietanki.
  19. Smażenie i rozprowadzenie polewy na wierzch ciasta.
  20. Schłodzenie ciasta w lodówce przez noc.
  21. Opcjonalnie można użyć innych owoców lub galaretki zamiast kiwi.
  22. Można skorzystać z linku do filmu na YouTube, aby zobaczyć, jak dokładnie pokroić biszkopt.
  23. Możliwość zakupu książki Creme de la creme oraz zestawu książki i fartucha Orchideli na stronie sklep.orchideli.com.
Ciasto z owocami i kremem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z owocami i kremem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up