Ciasto z mlekiem w proszku i kajmakiem
Ciasto z mlekiem w proszku i kajmakiem to pyszny deser, który zachwyca karmelowym akcentem. Delikatne i puszyste ciasto wzbogacone intensywnym smakiem kajmaku to połączenie, które z całą pewnością zadowoli każde podniebienie. Prosty w przygotowaniu, ale niezwykle smaczny - idealny na specjalne okazje lub jako deser na co dzień.
Składniki
Przygotowanie
- W misce wymieszać mąkę, mleko w proszku, proszek do pieczenia i sól.
- Dodać jajko, roztopioną margarynę oraz ciepłą wodę
- Ciasto podzielić na dwie równe części.
- Jedną część ciasta rozwałkować na prostokąt i wyłożyć na nią kajmak.
- Drugą część ciasta rozwałkować na taką samą wielkość i przykryć nią warstwę z kajmakiem.
- Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec, aż ciasto będzie złociste i dobrze upieczone.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z mlekiem w proszku i kajmakiem, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również