Ciasto z mlekiem w proszku i kajmakiem

Ciasto z mlekiem w proszku i kajmakiem to pyszny deser, który zachwyca karmelowym akcentem. Delikatne i puszyste ciasto wzbogacone intensywnym smakiem kajmaku to połączenie, które z całą pewnością zadowoli każde podniebienie. Prosty w przygotowaniu, ale niezwykle smaczny - idealny na specjalne okazje lub jako deser na co dzień.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać mąkę, mleko w proszku, proszek do pieczenia i sól.
  2. Dodać jajko, roztopioną margarynę oraz ciepłą wodę
  3. Ciasto podzielić na dwie równe części.
  4. Jedną część ciasta rozwałkować na prostokąt i wyłożyć na nią kajmak.
  5. Drugą część ciasta rozwałkować na taką samą wielkość i przykryć nią warstwę z kajmakiem.
  6. Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec, aż ciasto będzie złociste i dobrze upieczone.
Ciasto z mlekiem w proszku i kajmakiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z mlekiem w proszku i kajmakiem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up