Ciasto z kremem z kaszy manny

Ciasto z kremem z kaszy manny to pyszna i sycąca słodka przekąska, która zaskakuje niezwykłym połączeniem składników. Delikatne ciasto wzbogacone kremowym nadzieniem z kaszy manny stanowi połączenie tradycji z nowoczesnością. To doskonały pomysł na deser, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno małym, jak i dużym łasuchom.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotować kaszę mannę, dodając więcej kaszy niż sugeruje to przepis na opakowaniu.
  2. W rondlu połączyć ugotowaną kaszę mannę z pozostałymi składnikami (mleko) i zagotować.
  3. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż kasza manna bardzo mocno zgęstnieje.
  4. Wystudzić kaszę mannę do temperatury pokojowej.
  5. W temperaturze pokojowej rozetrzeć masło, najlepiej mikserem, na najwyższych obrotach.
  6. Dodawać po jednej łyżce wystudzonej kaszy manny do puchatego masła, rozcierając na małych obrotach miksera lub za pomocą łyżki.
  7. Gotowy krem z kaszy manny użyć do przekładania tortów, ciast itp.
  8. Wstawić ciasto z kremem do lodówki na około 2-3 godziny, aby stężało.
  9. Pozostawić deser w lodówce do stężenia.
  10. Gotowe! Smacznego!
Ciasto z kremem z kaszy manny

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z kremem z kaszy manny, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up