Ciasto Milky Way z mlekiem w proszku
Ciasto Milky Way to pyszny deser składający się z delikatnego biszkoptu nasączonego mlekiem w proszku, kremowej masy z mascarpone i bitą śmietaną oraz polewy z czekolady. Prosty w przygotowaniu, ale niezwykle aromatyczny i smakowity - idealny wybór na każdą okazję!
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki na ciasto czekoladowe, sypkie oraz mokre.
- Połącz składniki suche i mokre, a następnie wymieszaj je razem, aby uzyskać gładkie ciasto.
- Wlej ciasto do czterech przygotowanych tortownic i piecz przez około 26 minut w temperaturze 350 stopni Fahrenheita.
- Przygotuj sos karmelowy, topiąc cukier, dodając masło i śmietanę, mieszając aż się połączą.
- Przygotuj czekoladową polewę, podgrzewając śmietanę i dodając czekoladę, mieszając, aż wszystko się rozpuści.
- Przygotuj krem czekoladowy, ubijając masło, dodając kakao, ekstrakt waniliowy, sól i stopniowo dodając cukier puder oraz śmietanę.
- Przygotuj nadzienie nugatowe, ubijając białka z cukrem, dodając masło, kakao, wanilię i sól.
- Złóż tortę, przekładając warstwy ciasta kremem, karmelem i nugatem.
- Umieść tortę w zamrażarce, aby krem się ustabilizował.
- Po wyciągnięciu z zamrażarki, nałóż warstwę kremu czekoladowego na wierzch i boki tortu, gładząc go.
- Dodaj czekoladowe i karmelowe krople na boki tortu oraz ozdoby na wierzchu.
- Przechowuj i podawaj tort na temperaturze pokojowej.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto Milky Way z mlekiem w proszku, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również