Ciasto Maxi King bez pieczenia

Ciasto Maxi King bez pieczenia to szybki i łatwy do przygotowania deser, który zachwyci wszystkich miłośników słodyczy. Warstwy chrupiącego krakersa, kremu z masła orzechowego i polewy czekoladowej tworzą niezapomnianą kombinację smakową. Przygotowanie tego ciasta zajmuje tylko kilka prostych kroków, a efekt końcowy z pewnością zaskoczy i rozkocha w sobie wszystkich łasuchów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubijanie śmietanki: Ubijamy schłodzoną śmietankę i serek mascarpone razem z cukrem pudrem na sztywny krem.
  2. Układanie pierwszej warstwy: Wykładamy blaszkę o wymiarach 20x30 cm papierem do pieczenia
  3. Układanie drugiej warstwy: Układamy herbatniki maślane na masę śmietanową, następnie kajmak i rozprowadzamy
  4. Dodatkowa warstwa herbatników (opcjonalnie): Jeśli chcemy, możemy dodać dodatkową warstwę herbatników pomiędzy kajmakiem a śmietaną.
  5. Schłodzenie: Wkładamy ciasto do lodówki, aby się schłodziło, w międzyczasie przygotowujemy polewę.
  6. Przygotowanie polewy: Rozpuszczamy mleczną i deserową czekoladę w kąpieli wodnej razem z mlekiem
  7. Dekoracja: Posypujemy ciasto pozostałymi posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
  8. Schłodzenie: Wstawiamy ciasto ponownie do lodówki, najlepiej na całą noc
  9. Smacznego!
Ciasto Maxi King bez pieczenia

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto Maxi King bez pieczenia, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up