Ciasto jogurtowe z borówkami przygotowane w Thermomixie

Ciasto jogurtowe z borówkami przygotowane w Thermomixie to pyszna i puszysta propozycja na szybki deser. Dzięki dodatkowi jogurtu jest wilgotne i lekko kwaśne, a świeże borówki nadają mu wyjątkowego smaku. Dodatkowo przygotowanie go w Thermomixie sprawia, że jest bardzo łatwe i szybkie. Idealne ciasto na letnie popołudnie lub spotkanie z przyjaciółmi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj wszystkie składniki:
  2. 250 g mąki
  3. 250 g jogurtu naturalnego
  4. 3 jajka
  5. 200 g cukru
  6. 100 g masła
  7. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  8. 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  9. 200 g borówek
  10. Włóż masło do misy urządzenia Thermomix i rozpuść je: 3 minuty / 60 stopni / prędkość 2.
  11. Dodaj do misy jogurt, jajka, cukier i miksuj: 1 minutę / prędkość 4.
  12. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną do miski i miksuj: 1 minutę / prędkość 4.
  13. Dodaj borówki do miski i delikatnie wymieszaj: 30 sekund / prędkość 2.
  14. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  15. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut lub do tzw
  16. Po upieczeniu, wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć przed podaniem.
  17. Ciasto jogurtowe z borówkami jest gotowe do podania
Ciasto jogurtowe z borówkami przygotowane w Thermomixie

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto jogurtowe z borówkami przygotowane w Thermomixie, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up