Ciasto francuskie z warzywami i serem
Ciasto francuskie z warzywami i serem to prosty i aromatyczny przepis, który zachwyca bogactwem smaków i konsystencją. Warzywa, takie jak papryka, cukinia i pomidory, nadają mu soczystość, a ser dodaje mu wyjątkowej kremowości. Idealne danie na szybki obiad lub przekąskę!
Składniki
Przygotowanie
- Gotowanie brokuła: Gotuj różyczki brokuła przez 7 minut w osolonej wodzie na wolnym ogniu, a następnie odcedź i przelej zimną wodą.
- Przygotowanie kurczaka: Pokrój 500 g fileta z kurczaka w kostkę, przypraw przyprawą do grilla i odstaw na minimum godzinę do lodówki
- Przygotowanie ciasta: Rozwiń gotowy płat ciasta francuskiego
- Układanie składników: Na ciasto wyłóż podsmażony kurczak, ułóż gotowane różyczki brokuła, a następnie posyp 100 g startego sera.
- Składanie ciasta: Nacinaj boki ciasta na paski z obu stron
- Wykończenie: Przed pieczeniem, posmaruj warkocz rozmąconym jajkiem i posyp sezamem.
- Pieczenie: Umieść warkocz na blasze do pieczenia i wsadź do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
- Podanie: Po upieczeniu warkocz gotowy do podania
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto francuskie z warzywami i serem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również