Serwowane na ciepło!

Szczególnie w chłodne wieczory doskonałym pomysłem na posiłek jest potrawa serwowana na ciepło. Dzięki połączeniu świeżych składników oraz aromatycznych przypraw danie to zaskakuje nie tylko smakiem, ale również zapachem. Doskonałe na kolację w gronie rodziny czy przyjaciół!

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  2. Rozpuszcz masło na patelni.
  3. Dodaj jajka i smaż je na patelni.
  4. Posól i popieprz do smaku.
  5. Dodaj starty ser i wymieszaj składniki.
  6. Rozwiń ciasto francuskie na płaskiej powierzchni.
  7. Nałóż farsz z jajek i sera na ciasto francuskie.
  8. Zwiń ciasto w rulon, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
  9. Połóż kawałki ciasta na blasze do pieczenia.
  10. Piecz w piekarniku przez określony czas, aż ciasto będzie złociste.
  11. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw do przestygnięcia.
  12. Podawaj i delektuj się smakiem ciasta francuskiego z jajkiem i serem.
Serwowane na ciepło!

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Serwowane na ciepło!, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up