Serwowane na ciepło!
Szczególnie w chłodne wieczory doskonałym pomysłem na posiłek jest potrawa serwowana na ciepło. Dzięki połączeniu świeżych składników oraz aromatycznych przypraw danie to zaskakuje nie tylko smakiem, ale również zapachem. Doskonałe na kolację w gronie rodziny czy przyjaciół!
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
- Rozpuszcz masło na patelni.
- Dodaj jajka i smaż je na patelni.
- Posól i popieprz do smaku.
- Dodaj starty ser i wymieszaj składniki.
- Rozwiń ciasto francuskie na płaskiej powierzchni.
- Nałóż farsz z jajek i sera na ciasto francuskie.
- Zwiń ciasto w rulon, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
- Połóż kawałki ciasta na blasze do pieczenia.
- Piecz w piekarniku przez określony czas, aż ciasto będzie złociste.
- Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw do przestygnięcia.
- Podawaj i delektuj się smakiem ciasta francuskiego z jajkiem i serem.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Serwowane na ciepło!, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również