Przepis na ciasto filo z szpinakiem i fetą
Ciasto filo z szpinakiem i fetą to idealna propozycja na lekką i aromatyczną przekąskę. Delikatne ciasto filo jest chrupiące, a połączenie szpinaku z pikantną fetą tworzy wyjątkowy smak. Prosty w przygotowaniu przepis, który zadowoli każdego miłośnika kuchni śródziemnomorskiej.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj szpinak, odcedź i pokrój go.
- Pokrój ser fetę, paprykę i czosnek.
- W misce wymieszaj pokrojone składniki: szpinak, ser fetę, paprykę, czosnek oraz kmin rzymski.
- Filo kroimy na kawałki.
- Posmaruj filo olejem.
- Na każdym kawałku filo połóż porcję farszu z szpinaku, sera fety, papryki, czosnku i kminu rzymskiego.
- Złóż kawałki filo na pierożki.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 8-10 minut, aż ciasto filo będzie chrupiące i złociste.
- Gotowe ciasto filo ze szpinakiem i fetą podawaj jako przekąskę, np
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Przepis na ciasto filo z szpinakiem i fetą, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również