Ciastka z kleiku ryżowego Ania Gotuje
Przepis na ciastka z kleiku ryżowego Ania Gotuje jest prosty i szybki do przygotowania. Wystarczy połączyć kleik ryżowy z miodem, masłem i innymi ulubionymi dodatkami, takimi jak orzechy czy suszone owoce. Ciasto formujemy w foremki, a następnie pieczemy w piekarniku, aż stanie się złociste i chrupiące. Pyszne i lekkie ciastka, które doskonale sprawdzą się jako przekąska na każdą porę dnia.
Składniki
Przygotowanie
- Wymieszaj kleik ryżowy, mąkę ryżową, cukier, proszek do pieczenia oraz wanilię w misce.
- Dodaj roztopione masło i jajka do suchych składników i wymieszaj wszystko razem, tworząc ciasto.
- Formuj małe kulki z ciasta i układaj je na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia.
- Włóż blaszki do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza.
- Piecz ciastka przez około 12-15 minut, aż zaczną się lekko rumienić.
- Po upieczeniu, wyjmij ciastka z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
- Gotowe ciastka z kleiku ryżowego można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciastka z kleiku ryżowego Ania Gotuje, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również