Ciastka owsiane z miodem i orzechami
Ciastka owsiane z miodem i orzechami to idealna przekąska dla miłośników słodkości. Łączą w sobie chrupiące owsiane płatki z aromatycznym miodem i chrupiącymi orzechami, które dodają im wyjątkowego smaku. To prosty przepis na domowe ciasteczka, które będą doskonałe na śniadanie, podwieczorek lub słodką przekąskę w ciągu dnia.
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuścić 100g masła.
- W misce wymieszać 300g płatków owsianych, 3 łyżki mąki, 3 łyżki cukru, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 2-3 łyżki ziaren słonecznika.
- Dodać roztopione masło do suchej mieszanki i dokładnie wymieszać, aż składniki się połączą.
- Dodać 2 jajka i 3 łyżeczki miodu, ponownie dokładnie wymieszać.
- Odstawić masę na 15-20 minut, aby płatki owsiane zmiękły.
- Formować ciasteczka, można robić kuleczki lub wykładać masę łyżką na blachę do pieczenia.
- Delikatnie spłaszczać ciasteczka ręką.
- Piec w 180 stopniach przez około 15 minut.
- Gotowe ciasteczka owsiane z miodem i orzechami odstawiamy do wystygnięcia przed podaniem
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciastka owsiane z miodem i orzechami, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również