Ciastka kruche z kokosem Siostry Anastazji
Ciastka kruche z kokosem Siostry Anastazji to pyszne i delikatne ciasteczka, których głównym składnikiem jest oczywiście kokos. Są idealne na popołudniową herbatę lub jako dodatek do kawy. Przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt końcowy zachwyca smakiem i chrupkością. Idealne ciasteczka na różne okazje, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim łasuchom.
Składniki
Przygotowanie
- W dużej misce przesiać mąkę pszennej tortowej, cukier puder oraz proszek do pieczenia
- Schłodzone masło lub margarynę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, podsypując mąką
- Zagnieść ciasto krótko
- Z ciasta wycinać ciasteczka, o średnicy około 6,5 cm, i układać je na blaszce do pieczenia
- Wstawić ciastka do nagrzanego piekarnika i piec w 160°C (funkcja termoobieg) przez około 15-16 minut, aż się ładnie przyrumienią.
- Po upieczeniu ciastka wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przez około 10 minut.
- Dżem podgrzać w rondelku, gotować mieszając przez około 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
- Delikatnie ciepłym dżemem smarować ciastka bez otworu, a następnie przykryć je ciastkami z otworem
- Pozostawić ciastka do całkowitego ostudzenia.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciastka kruche z kokosem Siostry Anastazji, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również