Ciastka kruche z kokosem Siostry Anastazji

Ciastka kruche z kokosem Siostry Anastazji to pyszne i delikatne ciasteczka, których głównym składnikiem jest oczywiście kokos. Są idealne na popołudniową herbatę lub jako dodatek do kawy. Przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt końcowy zachwyca smakiem i chrupkością. Idealne ciasteczka na różne okazje, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim łasuchom.

Składniki

Przygotowanie

  1. W dużej misce przesiać mąkę pszennej tortowej, cukier puder oraz proszek do pieczenia
  2. Schłodzone masło lub margarynę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, podsypując mąką
  3. Zagnieść ciasto krótko
  4. Z ciasta wycinać ciasteczka, o średnicy około 6,5 cm, i układać je na blaszce do pieczenia
  5. Wstawić ciastka do nagrzanego piekarnika i piec w 160°C (funkcja termoobieg) przez około 15-16 minut, aż się ładnie przyrumienią.
  6. Po upieczeniu ciastka wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przez około 10 minut.
  7. Dżem podgrzać w rondelku, gotować mieszając przez około 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
  8. Delikatnie ciepłym dżemem smarować ciastka bez otworu, a następnie przykryć je ciastkami z otworem
  9. Pozostawić ciastka do całkowitego ostudzenia.
  10. Smacznego!
Ciastka kruche z kokosem Siostry Anastazji

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciastka kruche z kokosem Siostry Anastazji, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up