Carpaccio z łososia wędzonego z rukolą

Carpaccio z łososia wędzonego z rukolą to lekka i elegancka przekąska, która zachwyca świeżością i intensywnym smakiem. Delikatne plastry łososia idealnie komponują się z pikantną rukolą i delikatnym sosem. To idealny wybór na lekką i smaczną przystawkę lub danie na lekki obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić łososia na cienkie plasterki i ułożyć na talerzu.
  2. Przygotować sos, mieszając oliwę z oliwek, sok z pomarańczy, szczyptę soli, pieprzu, odrobinę miodu i odrobinę ichimi.
  3. Posiekać mitsubę na mniejsze kawałki i dodać do sosu.
  4. Pokroić czerwoną cebulę w cienkie plasterki i posypać po łososiu.
  5. Posypać kaiware (pędki rzodkiewki) po wierzchu.
  6. Polać sosem pomarańczowo-miodowym na przygotowany carpaccio z łososia.
  7. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  8. Podawać i delektować się smakiem.
Carpaccio z łososia wędzonego z rukolą

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Carpaccio z łososia wędzonego z rukolą, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up