Calzone z kurczakiem i pieczarkami
Calzone z kurczakiem i pieczarkami to pyszne włoskie danie w formie zapieczonej pizzy, w której farsz składa się z kurczaka, pieczarek, sera mozzarella i aromatycznych przypraw. Calzone podawane z sosem pomidorowym lub śmietanowym sosem czosnkowym stanowi idealny wybór na obiad lub kolację dla miłośników włoskich smaków.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej olej na patelni.
- Podsmaż pokrojone w kostkę filety z kurczaka, doprawiając ulubionymi przyprawami.
- Dodaj łyżkę mąki i smaż, aż kurczak się zarumieni.
- Zdejmij kurczaka z ognia.
- Na tej samej patelni podsmaż cebulkę, a gdy zacznie się rumienić dodaj pokrojone pieczarki.
- Smaż, aż pieczarki odparują wodę.
- Dopraw pieczarki solą, pieprzem oraz dodaj suszone pomidory.
- Wlej śmietankę i wróć z kurczakiem na patelnię.
- Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
- Ugotuj makaron.
- Połącz sos kurczakowy z makaronem, dokładnie wymieszaj.
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Calzone z kurczakiem i pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również